Essence - Get big lashes volume curl, tusz do rzęs.

12 Comments

Na dziś mam dla Was recenzję tuszu do rzęs firmy Essence. Zanim jednak opowiem Wam o nim kilka słów, zwrócę się do "Salonu" Fryzjerskiego Loczek, który zaszczycił mnie takim komentarzem: "Żeby reklamować kosmetyki najpierw trzeba zadbać o swoją cerę". W odpowiedzi powiem Szanownej Pani, że moja cera wygląda i ma się dobrze. :). Żałuję, że nie mogę powiedzieć tego samego o moich włosach, które dzięki Waszej ingerencji wyglądają tak, jak wyglądają... Ale spokojnie, profesjonalna fryzjerka już się nimi zajęła :)
A teraz do rzeczy: )


OBIETNICE PRODUCENTA:
Podkręcone rzęsy! Duża, podkręcona szczoteczka daje maksymalną objętość i zalotne podkręcenie i pogrubienie, a czarny tusz nadaje wyrazistości. Maskara testowana oftalmologicznie.
OPAKOWANIE:
Tusz znajduje się w różowo-czerwonym opakowaniu z żółto-czarnymi napisami. W środku znajdziemy dużą, podkręconą szczoteczkę, na której z początku zbierało się naprawdę duuużo tuszu. Teraz, gdy jest już troszkę zużyta ten problem minął.
KOLOR/ZAPACH:
Koloru czarnego. Żeby sprawdzić czy wyczuwam jakiś zapach musiałam się po nią udać i powąchać. Jest to raczej zapach typowy dla tuszy do rzęs, ale ja i tak go uwielbiam<3.
MOJA OPINIA:
Kiedyś, gdzieś wspominałam, że gdy weszłam do Drogerie Natura ogarnął mnie szał na zakupy. Wtedy właśnie kupiłam tę maskarę. Już po pierwszym użyciu uznałam, że jest NAJLEPSZA ze wszystkich jakie testowałam i nawet tusze po 30-40 zł nie dorównują jej. Takie odczucia mam do dziś, a używam ją już bodajże 3 miesiąc. Przez ten czas, codziennego stosowania zostało jej jeszcze naprawdę sporo.
Po jednym przejechaniu szczoteczką rzęs można zobaczyć ogromną różnicę w długości i grubości włosów. Ważne jest też to, że nie uczula i bardzo dobrze się zmywa, ale przede wszystkim NIE OSYPUJE i NIE KRUSZY SIĘ.



Podsyłam Wam jeszcze skład tego cudeńka:
AQUA (WATER) - woda.
PARAFFIN - emolient tzw. tłusty. Substancja niekomedogenna, czyli nie sprzyja powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące.
SYNTHETIC BEESWAX - syntetyczny wosk pszczeli, może uczulać.
STEARETH-20 - substancja myjąca - usuwa zanieczyszczenia z powierzchni włosów i skóry.
CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX - naturalny wosk roślinny pozyskiwany z liści kopernicji, palmy. Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy.
ALCOHOL DENAT. - etanol, ale skażony innymi substancjami chemicznymi, pospolity w tonikach, może wysuszać, podrażniać skórę a także alergizować.
STEARETH-2 - substancja zwilżająca, renatłuszczająca.
GLYCERYL BEHENATE - zagęstnik.
CETYL ALCOHOL - emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy.
TOCOPHERYL ACETATE - witamina E, przeciwutleniacz, nawilża, odbudowuje skórę, zapobiega utlenianiu się cennych olei w produkcie.
TOCOPHEROL - substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym), hamuje procesy starzenia się skóry wywoływane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej. Witamina E wykazuje zdolność wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej, dzięki czemu wzmacnia barierę naskórkową. Wzmocnienie bariery naskórkowej nie tylko utrudnia wnikanie substancji obcych i zapobiega podrażnieniom, ale także hamuje TEWL (transepidermalną utratę wody) dzięki czemu wpływa na poprawę nawilżenia skóry. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
JOJOBA ESTERS - naturalne masło uzyskane z oleju jojoba. Doskonała środek zmiękczający do włosów i skóry.
METHYLPROPANEDIOL - składnik nawilżający, rozpuszczalnik, może zwiększać przenikanie przez skórę składników aktywnych.
HYDROXYETHYLCELLULOSE - modyfikator reologii (zmienia konsystencję) -zagęstnik, zwiększa lepkość preparatu, dzięki czemu wpływa także na stabilność piany.
CAPRYLYL GLYCOL - emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. W preparatach myjących stosowany jako substancja renatłuszczająca. Proces mycia powoduje usunięcie m.in. substancji tłuszczowych, dlatego stosuje się substancje renatłuszczające, które odbudowują barierę lipidową.
POLYURETHANE-14 - wiąże składniki w kosmetykach.
AMP-ACRYLATES COPOLYMER - kopolimer kwasu akrylowego głównie wykorzystywany jest w kosmetykach do włosów. Działa filmotwórczo, czyli pozostawia na włosach film, dzięki któremu kondycjonuje, zmiękcza i wygładza. Stosowany również jako substancja utrwalająca fryzurę w preparatach do stylizacji. Poprawia parametry sensoryczne na włosach, czyli nadaje połysk i uczucie miękkości włosom. Ponadto działa antystatycznie, czyli zapobiega elektryzowaniu się włosów.
AMINOMETHYL PROPANOL - ubstancja chemiczna która jest regulatorem pH stosowana do produktów kosmetycznych i preparatów higieny osobistej.
BHT - przeciwutleniacz (antyoksydant). Zapobiega lub w znaczny sposób ogranicza szybkość zachodzenia procesu utleniania lipidów zawartych w kosmetyku, jak np. niektórych cennych olejów roślinnych. Dodatek antyoksydantów zapewnia trwałość produktów, wydłuża ich przydatność do użycia, zabezpiecza przed powstawaniem nieprzyjemnego zapachu, zmianami barwy oraz konsystencji produktu gotowego.
PHENOXYETHANOL - substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).
CI 77499 (IRON OXIDES) - tlenek żelaza czarny.
To tyle. Do następnego Emotikon kiss


12 komentarzy:

  1. daje świetny efekt, choć wydaje mi się że nieco skleja? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi się wydaje, że to tylko taki efekt na zdjęciu, bo rzęsy nie są w ogole sklejone :)

      Usuń
  2. Musze przetestować ten tusz do rzęs, może i u mnie się sprawdzi :)

    matrelsy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wypróbuj koniecznie, bo jest naprawdę świetny :)

      Usuń
  3. Niestety nie lubię takich szczoteczek :(
    http://loveecosmetics.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szkoda, bo jest naprawdę świetny tusz ;))

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz. W wolnej chwili na pewno przeczytam Twoją notkę i również skomentuję, tylko zostaw adres bloga ;))

Asiulcowa. Obsługiwane przez usługę Blogger.